[pic=4_1237148497.jpg]Na een wervelende show vorige week hebben de gymnasten van Corpus Sanum vorig weekend weer uitstekend gepresteerd op de Vlaamse kampioenschappen Trampoline en Tumbling in Oostakker. De allerbeste prestatie kwam ongetwijfeld van junior Yasmine Haegens die de Vlaamse titel won op trampoline.Meer dan 2000 toeschouwers waren naar de BLOSO sporthal afgezakt om het jaarlijkse hoogtepunt van de Herentalse Turnvereniging met eigen ogen te aanschouwen. Alle leden en groepen deden het thema, de 4 natuurelementen alle eer aan. De aarde werd door iedereen benut, vele gymnasten vlogen langs alle kanten door de lucht, de sierlijke bewegingen kabbelden zacht als water en bij de meeste dansnummers vlogen de vlammen eraf. Van recreatieve gymnastiek, naar wedstrijdturnen en pure topsport, het zat er allemaal in. Speciale aandacht kreeg de G-gymploeg, die fel aangegroeid is met een zeer gesmaakt nummer. Met een gezamenlijk slotnummer werd de show afgesloten en dan werd het nog duidelijker hoe een grote club Corpus Sanum wel is.Na de Provinciale voorronde blijven voor het Vlaamse Kampioenschap enkel de geselecteerden gymnasten over. In haar eerste seizoen in het B-niveau slaagde Hanne ’T Syen erin als enige van de tumblingploeg zich te plaatsen voor dit kampioenschap. Ze sprong haar reeksen feilloos en werd beloond met een mooie 5de plaats. Op trampoline werden de 2 geselecteerde Herentalse gymnasten bij de favorieten gerekend. Dorien Glassée sprong de beste opgelegde reeks van alle deelnemers. Haar laatste sprong van haar vrije reeks ging echter volledig in de mist en ze smeet daarmee een zekere medaille weg. Ze eindigde toch nog op een 5de plaats en selecteerde zich daarmee voor de Coupe KBT. Met 2 mooie uitgevoerde oefeningen kroonde Yasmine Haegens zich dik verdiend tot Vlaams kampioene bij de juniors B.Prijsbeest Anouschka Boons diende nog forfait te geven, maar haar revalidatie verloopt prima en zal de volgende kampioenschappen opnieuw van de partij zijn. Senior Hilde Van Grieken had een beetje pech op het einde van haar opgelegde reeks en startte met achterstand aan de finale. Ze sprong een feilloze finale en sleepte een bronzen medaille uit de brand. Zware tegenstand voor Joachim Truyers die een zeer regelmatige wedstrijd sprong. Nadat de meeste tegenstanders in de finale in de fout gingen was de zilveren medaille weggelegd voor de Corpus Sanum gymnast.[b]Op het einde van de maand staat er nog het Vlaams Kampioenschap dubbelmini op het programma en dat is traditioneel het beste onderdeel voor de Herentalse gymnasten van Corpus Sanum.[/b][i]Foto: Yasmine, Joachim, Hilde en Turnshow[/i][pic=4_1237148450.jpg][pic=4_1237148413.jpg][pic=4_1237148508.jpg][pic=4_1237148362.jpg][pic=4_1237148338.jpg]